cat esp eng
TREN DE PALAU - EL MES PETIT DELS TRENS GRANS
 
 
INICI QUÈ ÉS ? QUI SOM ? ON ESTEM?  
 
 
Les Instal·lacions:
Trobaràs les característiques tècniques de les nostres instal·lacions.
 
Els Trens:
Un recull de tot el material construït per els socis del Tren de Palau.
 
Els Horaris
Si vols venir amb nosaltres aquí tens els nostres horaris.
 
Extensió Via 4:
Es un butlletí que entreguem regularment a tots els socis i altres associacions.
 
La Nit del Tren :
Al solstici d'estiu es la festa principal de la Associació.
 
Escoles :
El nostre contacte per les visites escolars. Prèviament cal concertar la visita.
 
El Poble :
Habitat des de la prehistòria, aquest indret apareix en documents de fa mil anys.
 
Llocs d'interès :
Al poble de Palau-solità i Plegamans podem trobar tot un munt de llocs que poden ser del nostre interès i que podem visitar.
 
Els Enllaços :
No som els únics en el mon dels trens. Aquí tens alguns enllaços amb companys de la nostra afició.
 
Els Documents :
Un petit arxiu del Tren de Palau per consultar.
 
Galeria de imatges :
Galeria de imatges en que sumen els paisatges del Parc de l'Hostal de Fum amb el Tren de Palau.
 
Imatges de la nevada :
Nevada del 28 de febrer de 2018 amb fotografies d'en Jordi Valero i Ricard Soler
 
El Calderí
Era el "tren de Caldes", o sigui de Mollet a Caldes de Montbui, per Palau. Per això el nostre es diu "Tren de Palau", en record del seu germà gran, tants anys absent.
 
Els Trens Petits
Una intensa i llarga historia dels petits trens artesanals, recreatius i tripulats. Els primers anys del Tren de Palau.
 
FIVV
Fotografies recuperades de l'oblit i després de la seva acurada restauració, són comentades per un expert en història ferroviària que les fan doblement atractives.
 
Edmondson:
Historia dels clàssics bitllets de molts ferrocarrils.
 
Els Ponts:
Els ponts de gelosia, una petita descripció d'aquestes fascinats estructures.
 
Per a què és aquest procés?
Per compartir opinions, coneixements, decisions i recursos entre tots els actors que intervenen en la riera (ciutadans, entitats, experts, administració pública). Per fer-ho possible, es promou la construcció d’una xarxa de ciutadans implicats en la rehabilitació participada de la riera de Caldes i es proveeix un suport web per a la recopilació i dinamització d’iniciatives de sensibilització i millora d’aquest entorn.
El procés es desenvolupa en tres fases que persegueixen els següents objectius:
(1) Opinar (SIGPP-Opina)

Generar un mapa col•lectiu dels llocs que agraden, que no agraden i on els ciutadans proposarien accions de millora entorn la riera a través d’un web SIGPP obert a la participació de tota la ciutadania.
(2) Decidir (SIGPP-Decidim)

Guiar el procés de selecció d’accions de millora entorn la riera a partir de les opinions introduïdes al web SIGPP i el tallers presencials de debat en grup per detectar accions prioritàries amb un major consens.
(3) Implicar-se (SIGPP Mulla’t)

Assessorar en el disseny i desenvolupament d’una plataforma web per a les entitats locals que els permeti informar sobre iniciatives i accions de millora proposades per captar voluntaris i fer créixer la xarxa de ciutadans compromesos amb la riera.
Qui l’impulsa?
Grups de Recerca de les universitats UIC-UdG amb el suport de Rercercaixa, ACUP i FECYT.
El grup tècnic promotor del procés ofereix un marc metodològic per compartir opinions i coneixements entre la ciutadania (organitzada i/o a títol individual), els experts en matèria de rehabilitació fluvial i l’administració pública local. En concret, recull les opinions de la ciutadania, vincula experts que els assessorin sobre estratègies de millora identificades per la ciutadania i propicia el debat amb l’administració entorn les prioritats detectades per a orientar la presa de decisions de base ciutadana.
Quin és el paper de la ciutadania?
La ciutadania esdevé el centre d’aquest procés de participació, tant els grups organitzats (entitats, associacions, clubs, etc.) com les persones a títol individual.
El paper de la ciutadania inclou:
(1) Aportar la seva opinió sobre l’entorn fluvial a través del web
(2) Debatre i decidir quines són aquelles accions de millora prioritàries on es detecta consens
(3) Contribuir en tasques de disseny, anàlisi de les dades i dinamització del procés

Per què és important el rol dels joves?
Els joves juguen un paper cabdal. A ells correspon especialment el lideratge a favor d’un entorn metropolità més sostenible i equilibrat, on ciutat i natura aprenguin a coexistir.
A més, el procés de participació fomentarà el paper de les TIC com a nexe intergeneracional, activant l'ús dels mapes participatius on-line entre els més joves i reforçant la seva actitud de servei com a potencials ensenyants de la gent gran.
Les noves tecnologies com els mapes participatius on-line formen part de l’ADN dels joves i ofereixen el suport adequat per a la construcció d’una xarxa de ciutadans implicats en la rehabilitació participada de la riera de Caldes.
Quins resultats s’esperen del procés?
• Obtenir un mapa interactiu de la riera amb opinions dels ciutadans (llocs que agraden i no agraden indicant el motiu i llocs on proposarien accions de millora).
• Identificar accions de millora que la ciutadania considera importants i valorar la seva viabilitat d’execució, tant aquelles que poden ser endegades per les pròpies entitats amb ciutadans voluntaris, com aquelles que requereixen la provisió de recursos tècnics i econòmics des de l'administració pública.
• Augmentar el nombre de persones interessades en la cura de la riera, enfortir el compromís d’entitats i persones sensibles a aquesta temàtica, i facilitar les sinèrgies i col·laboracions entre persones, entitats i grups locals dels diferents municipis.
• Oferir un suport web a la ciutadania, especialment a les entitats existents o a una possible entitat conjunta resultant del procés que permeti mantenir obert el procés per a la rehabilitació participada de la riera.

Quins beneficis comporta?
Ofereix un nou marc metodològic de participació per a la millora participada de l’espai fluvial basat en el coneixement vivencial del ciutadà. Aquest marc permet una millora més eficient de la riera perquè suma les il·lusions i capacitats de tots els actors.

 
Segueix tota l'actualitat del projecte i apunta't als propers tallers de participació al web:
www.viulariera.org
26-05-2017
 
 
www.trendepalau.cat
tren@trendepalau.cat
 
 
Associació Cultural d'Amics del Ferrocarril - Tren de Palau
Casa de cultura "Can Cortès"
Camí Reial, 56
08184 - Palau-solità i Plegamans - Barcelona
Estatuts
Reglament de Regim Intern
Reglament de Circulació
Nota Legal